• Τομέας Πληροφορικής
  Τομέας Πληροφορικής

  Επιλέξτε μέσα απο μια μεγάλη ποικιλία ειδικοτήτων σε έναν απο τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς παγκοσμίως!

 • Τομέας Υγείας και Πρόνοιας
  Τομέας Υγείας και Πρόνοιας
  Οι σύγχρονες συνθήκες ζωής και εργασίας καθιστούν αναγκαία την παρουσία ανθρώπων που είναι εξειδικευμένοι στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας!
 • Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
  Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
  Στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία οι καταρτιζόμενοι που διαλέγουν ειδικότητες βασισμένες σε αυτούς τους τομείς έχουν την δυνατότητα να μάθουν περισσότερα!
 • Επιμέρους Τομείς και Επαγγέλματα
  Επιμέρους Τομείς και Επαγγέλματα
  Ο τομέας αυτός έχει σκοπό να εξοπλίσει τους μαθητές με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να γίνουν ικανοί επαγγελματίες!
 • Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών
  Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών
  Οι σπουδαστές αποκτούν ικανότητα σχεδιασμού, πολλές δεξιότητες και γνώσεις σε έναν ευρύτατο τομέα εφαρμογών
 • Τομέας Μηχανολογίας
  Τομέας Μηχανολογίας
  Παρέχει τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τον απαιτητικό τομέα της Μηχανολογίας

Τελευταίες Ανακοινώσεις - Νέα

Το Μουσείο Ακρόπολης ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο που περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, συνδεόμενα άμεσα με τον Ιερό Βράχο της Αθηναϊκής Ακρόπολης επισκέφτηκε το Β2 τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Δ.Ι.Ε.Κ. Περιστερίου στα πλαίσια του μαθήματος «Παιδική Λογοτεχνία» στις 23-3-2018.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Έχοντας ως δεδομένες τις σύγχρονες αντιλήψεις για την αναγκαιότητα του «πολιτισμικού εμπλουτισμού» των νηπίων καθώς και τα οφέλη της Μουσειακής Αγωγής, που συνδυάζονται άριστα με την Παιδική Λογοτεχνία οι καταρτιζόμενες είχαν τη δυνατότητα:

 1. Να ξεναγηθούν στο χώρο από την εκπαιδεύτρια και να αισθανθούν τη γνήσια συγκίνηση που προσφέρει η επαφή με τα εκθέματα
 2. Να ανιχνευόσουν αρχαίους μύθους που θα μπορούσαν να ενταχθούν στη διδασκαλία ευρύτερων θεματικών όπως : Η γέννηση της Αθηνάς, η έριδα Αθηνάς και Ποσειδώνα, η πάλη των θεών και των γιγάντων κ.α.
 3. Να εστιάσουν σε έργα τέχνης και μουσειακά αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για δραστηριότητες που άπτονται της παιδικής λογοτεχνίας.
 4. Να ενημερωθούν για δραστηριότητες σχεδιασμένες για παιδιά που μετατρέπουν τη μουσειακή επίσκεψη σε διασκεδαστική δράση όπως για παράδειγμα τα  « Δανειστικά σακίδια» που περιέχουν διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες με βάση τα εκθέματα. 

Θα ακολουθήσει αξιολόγηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης με τη χρήση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού από την εκπαιδεύτρια και αξιοποίηση των γνώσεων για τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων διδακτικών προτάσεων ή προτάσεων σχεδίων εργασίας που ανταποκρίνονται στις ικανότητες συγκεκριμένου ηλικιακού επιπέδου, με βάση τα αντίστοιχα μουσειακά ερεθίσματα.

Τις καταρτιζόμενες συνόδευσε: η κ. Ελένη Καρακατσάνη, καθηγήτρια Φιλόλογος

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Φωτογραφικό υλικό παρέδωσαν οι καταρτιζόμενες: κ. Ειρήνη Χαριτίδη και κ. Σοφία Μορφονιού

Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε με το Ίδρυμα Νεολαίας  Και Δια Βίου Μάθησης

Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε με τον ΕΟΠΠΕΠ

Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε με την Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης

Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε με το Υπουργείο Παιδείας

Online Υποβολή Ερωτημάτων-Αιτήσεων


Online Υποβολή Ερωτήματος-Αίτησης

Μπορείτε να μας στείλετε αίτηση online 

Κανονισμός λειτουργίας ΙΕΚ

Κανονισμός λειτουργίας ΙΕΚ
Εδώ μπορείτε να βρείτε τον νεο κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ

Γκαλερί

Μπορείτε να επισκεφθείτε την γκαλερί μας για να δείτε τους χώρους που γίνονται τα μαθήματα.Στο υλικό μπορείτε επίσης να δείτε τα σύγχρονα εργαστήρια που διαθέτει το ΙΕΚ μας.