• Τομέας Πληροφορικής
  Τομέας Πληροφορικής

  Επιλέξτε μέσα απο μια μεγάλη ποικιλία ειδικοτήτων σε έναν απο τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς παγκοσμίως!

 • Τομέας Υγείας και Πρόνοιας
  Τομέας Υγείας και Πρόνοιας
  Οι σύγχρονες συνθήκες ζωής και εργασίας καθιστούν αναγκαία την παρουσία ανθρώπων που είναι εξειδικευμένοι στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας!
 • Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
  Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
  Στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία οι καταρτιζόμενοι που διαλέγουν ειδικότητες βασισμένες σε αυτούς τους τομείς έχουν την δυνατότητα να μάθουν περισσότερα!
 • Επιμέρους Τομείς και Επαγγέλματα
  Επιμέρους Τομείς και Επαγγέλματα
  Ο τομέας αυτός έχει σκοπό να εξοπλίσει τους μαθητές με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να γίνουν ικανοί επαγγελματίες!
 • Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών
  Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών
  Οι σπουδαστές αποκτούν ικανότητα σχεδιασμού, πολλές δεξιότητες και γνώσεις σε έναν ευρύτατο τομέα εφαρμογών
 • Τομέας Μηχανολογίας
  Τομέας Μηχανολογίας
  Παρέχει τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τον απαιτητικό τομέα της Μηχανολογίας

Τελευταίες Ανακοινώσεις - Νέα

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Β1 και Β2 τμημάτων Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης » - Κέντρο Εθνομουσικολογίας (Μ.Ε.Λ.Μ.Ο.Κ.Ε.).

     Στις 03/06/2018 οι καταρτιζόμενες των Β1 και Β2 τμημάτων Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων πραγματοποίησαν με επιτυχία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης». Η έκθεση στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό του 1840 στην περιοχή της Πλάκας και παρουσιάζεται σε τρία επίπεδα χωρίζοντας τα μουσικά όργανα ανάλογα με τον τρόπο παραγωγής του ήχου τους σε τέσσερις κατηγορίες: αερόφωνα, μεμβρανόφωνα, χορδόφωνα και ιδιόφωνα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι καταρτιζόμενες ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου από τους εκπαιδευτές τους και είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν σε μία μοναδική συλλογή από ελληνικά λαϊκά και παραδοσιακά μουσικά όργανα την οποία συνέλεξε ο μουσικολόγος Φοίβος Ανωγειανάκης .

Στον χώρο του μουσείου οι καταρτιζόμενες είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά ελληνικά μουσικά όργανα από τον 18 αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Μέσω μαγνητοσκοπημένων παρουσιάσεων στους διαμορφωμένους χώρους του μουσείου, παρακολούθησαν μουσικούς δεξιοτέχνες να ερμηνεύουν ελληνικούς σκοπούς και μελωδίες από διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης υπήρχε η δυνατότητα της ακρόασης ηχητικού υλικού για τα περισσότερα μουσικά όργανα της συλλογής ώστε να γίνει κατανοητό το ηχόχρωμα τους. Το μουσικό ταξίδι στον ελληνικό λαϊκό και παραδοσιακό πολιτισμό ολοκλήρωσαν μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις από παραδοσιακά δρώμενα τα οποία συναντώνται ανά την επικράτεια.

Η επίσκεψη των καταρτιζόμενων στο χώρο του μουσείου συμπλήρωσε την θεματική ενότητα: Κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με τη χρήση «άχρηστου» υλικού, που εντάσσεται στο μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής, καθώς ιδιαίτερα εποικοδομητική αποτέλεσε η εξερεύνηση του υπόγειου χώρου του μουσείου όπου και παρουσιάζεται η συλλογή από ιδιόφωνα ελληνικά λαϊκά και παραδοσιακά μουσικά όργανα. Η πλούσια αυτή συλλογή που περιελάμβανε μεταξύ άλλων μουσικά όργανα από κουδούνια, κύπρους, ζίλια, κουδουνάκια, ξυλάκια, ροκάνες, κουτάλια και ποτηράκια μέχρι φύλλα δέντρων και τσόφλια καρυδιών, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και έδωσε ιδέες στις καταρτιζόμενες για την μελλοντική δημιουργία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με τη χρήση «άχρηστου» υλικού από τις ίδιες.

   ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ,

ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ

Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε με το Ίδρυμα Νεολαίας  Και Δια Βίου Μάθησης

Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε με τον ΕΟΠΠΕΠ

Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε με την Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης

Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε με το Υπουργείο Παιδείας

Online Υποβολή Ερωτημάτων-Αιτήσεων


Online Υποβολή Ερωτήματος-Αίτησης

Μπορείτε να μας στείλετε αίτηση online 

Κανονισμός λειτουργίας ΙΕΚ

Κανονισμός λειτουργίας ΙΕΚ
Εδώ μπορείτε να βρείτε τον νεο κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ

Γκαλερί

Μπορείτε να επισκεφθείτε την γκαλερί μας για να δείτε τους χώρους που γίνονται τα μαθήματα.Στο υλικό μπορείτε επίσης να δείτε τα σύγχρονα εργαστήρια που διαθέτει το ΙΕΚ μας.